Aurinkosähkö Pori

Tulevaisuus on uusiutuvissa energiavaroissa

Porin PataSähkö Oy haluaa suojella ympäristöä ja olla osa kestävää kehitystä. Suomessa merkittävä osuus aurinkoenergiasta on hajasäteilyä ja sitä voidaan taltioida tehokkaasti aurinkopaneelien avulla. Erityisen suotuisat olosuhteet ovat Etelä-Suomessa. Ammattitaitoiset työntekijämme osaavat maksimoida aurinkopaneelien asennuspaikan ja -kulmien avulla sekä auringon suoran että hajasäteilyn keräämisen mm. Porin, Rauman ja Tampereen alueella.

Kysy lisää aurinkoenergiasta

Etelä-Suomen kokonaissäteily yltää Pohjois-Saksan tasolle

Ilmatieteen laitos on kerännyt tietoa testivuosista tarkkoja energialaskelmia varten. Vaikka auringonvalon määrä keskittyykin Suomessa enemmän kesäkuukausille, on auringon säteilyn määrä kausittaisuudestaan huolimatta verrattavissa Pohjois-Saksan lukemiin. Etelä-Suomessa kokonaissäteilyenergian määrä vaakatasolle on testivuoden mukaan noin 980 kWh/m² vuodessa, Keski-Suomessa luku on noin 890 kWh/m² ja Pohjois-Suomessakin noin 790 kWh/m². Näin ollen aurinkosähkön tuottaminen onnistuu mainiosti myös kotimaassamme.

Tasasähkön käyttökohteet

Aurinkopaneeli tuottaa tasasähköä sähköverkon vaihtosähkön sijaan. Sitä voidaan hyödyntää kustannustehokkaasti esimerkiksi kodinkoneissa, joita ei ole kytketty sähköverkkoon.

Tasasähkö on muunnettavissa vaihtosuuntaajan avulla myös vaihtosähköksi, jolloin sitä voidaan käyttää sähköverkkoon liitetyissä kodinkoneissa ja lämminvesivaraajassa.

Jos tasasähkölle ei ole käyttötarvetta, se voidaan varastoida akkuihin ja purkaa myöhempään käyttöön tasa- tai vaihtosähkönä.

Porin PataSähkö Oy auttaa sinua järjestelmän kannettavuuden arvioinnissa, lupa-asioissa ja rakentamisessa. Mitoitamme aurinkopaneelien tarpeen ja arvioimme kulutuspaikan sähköhinnan auringon säteilymäärän mukaan. Hoidamme myös paneelien asennuksen.

Sähköautot arkipäiväisessä käytössä

Puhtaan aurinkoenergian ohella valveutuneet käyttäjät ovat siirtyneet päästöttömiin sähköautoihin. Sähköauton akut latautuvat latauspisteellä kätevästi yön aikana, ja polttomoottorista luopuminen pienentää ajoneuvon käyttökustannuksia pitkällä aikavälillä. Öljynvaihdotkin jäävät taakse.

Jottei sinun tarvitse suunnitella ajoreittiäsi latauspisteiden mukaan, voit hankkia kotilatausaseman sähköautollesi. Kuluttajakäyttöön suunniteltu latauspiste on tehokas ja se voidaan asentaa joko sisä- (esim. autotalliin) tai ulkotiloihin. Laite kytketään joko sähkö- tai valovirtaan, jolloin lataaminen onnistuu huomattavasti nopeammin ja kustannustehokkaammin kuin pistorasiaan kytkemällä. 

Porin PataSähkö Oy auttaa sinua siirtymään puhtaampaan energiaan.

Kysy lisää sähköautoista